Music To Study To - Big Thief

September 29, 2016

Dit zijn de sterren van morgen, artiesten die straks niet meer weg te denken zijn van de radio en een plekje verdienen in je playlist. En ze zijn daarbij perfect om op  te studeren. Off-Screen LIVE's eigen Abuela trapt deze nieuwe rubriek af met Big Thief. Een indie rockband uit 'de Staten'.

 

De band

Je hebt indie bands die perfect zijn als achtergrondmuziek. Of je hebt indie bands die je zo raken dat je nooit meer ergens anders naar wilt luisteren. In die laatste categorie valt Big Thief. De band uit Brooklyn bestaat uit Adrianne Lenker (leadzangeres), Max Oleartchik (bas) en James Krichvenia (drums). Met Masterpiece als hun debuutalbum.

 

Klinkt als

Verwacht folky indierock met een vleugje (jawel) country. Denk dus aan Mumford & Sons, maar dan minder commercieel. Grace Potter & The Nocturnals, maar ook Margaret Glaspy en misschien een heel klein beetje Jeff Buckley. 

 

De sound

Lenker speelt met woorden en melodieën waar menig singer songwriter jaloers op zou worden. 

Old stars / Filling up my throat / You gave em to me when I was born / Now they're coming out, zingt ze in één van hun eerste nummers Masterpiece. De zangeres houdt het dichtbij huis, want de liedjes zijn autobiografisch. Hun muziek vervoert je dan ook. Ze weten emoties te raken waarvan je niet eens wist dat je ze had. Zo lijkt Real Love op een ballade, terwijl het eindigt in een gebrul van gitaren dat het hele nummer ineens lijkt te overnemen. Daarnaast zorgt Adrianna's warme stem voor de juiste balans tussen lieflijk en rauw.

 

The song

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abuela's favorite

Paul

 

 

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Instagram Icon
Recent Posts

April 3, 2018

January 12, 2018

Please reload

© Off-Screen

www.uva.nl